Gdje bolje da naučite o muzici nego od sarajevskih filharmoničara!

Sarajevska filharmonija otvara svoj orkestar, svoj repertoar i vrata Narodnog pozorišta najmlađoj publici, svojim aktivnostima budi ljubav prema klasičnoj muzici i podstiče djecu da se muzički obrazuju.

Ponosni smo na rezultate koje je postizala i postiže predstava “Peća i vuk” Sergeja Prokofjeva. Od premijernog izvođenja u Februaru 2009. godine do danas, ovu simfonijsku bajku u izvođenju Sarajevske filharmonije i omiljenog Maria Aria, pogledalo je i poslušalo preko 5000 sarajevskih mališana.

Životinje oduvijek bude maštu, pojavljuju se u bezbroj priča i muzičkih djela. U simfonijskoj bajci Peća i vuk svaka životinja ima jasan karakter i biva oživljena kroz zvukove koje proizvode sarajevski filharmoničari.

Prilikom posjete Sarajevskoj filharmoniji, djeca su imala priliku upoznati se sa članovima orkestra, doživjeti neposredni kontakt sa instumentima, a neki su bili dovoljno hrabri da se i sami okušaju u sviranju pojedinih instrumenata.

Ostvarili smo prve kontakte djece sa svijetom klasične muzike. Sada je red da pomjerimo granice i uzvratimo posjet. Sarajevska filharmonija, u saradnji sa osnovnim školama na području Kantona Sarajevo, započinje projekat edukacije najmlađih i to tamo gdje su već navikli primati znanje, u njihovim školskim učionicama. Članovi pojedinih sekcija našeg orkestra će posjetiti škole, sjesti u klupe sa učenicima, predstaviti im svoje instrumente i biti spremni odgovoriti na sva njihova pitanja.Video

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Fotogalerija

Samra Gulamović

Samra Gulamović

Audio

Prijava na newsletter

Unesite vašu e-mail adresu i pretplatite se na newsletter Sarajevske filharmonije.