03. Juli 2018. 12:00

3. Plenarni sastanak partnera projekta Music Up Close Network

Sarajevska filharmonija je u periodu od 3. - 5. jula domaćin 3. plenarnog sastanka projekta Music Up Close Network podržanog od Kreativne Evrope.

U tom periodu u Sarajevu će boraviti predstavnici velikih evropskih orkestara sa jakom reputacijom poput Netherlands Philharmonic iz Amsterdama, Academia Nationale di Santa Cecilia iz Rima, Orquestra Simfonica de Bercelona, Orchestre National de Lille, Crnogorski simfonijski orkestar, Slokar Akademija iz Ljubljane, zatim Fondacija Yehudi Menuhin, te Regione Lazio.

Cilj ovog sastanka jeste analiza realizovanih pojedinačnih ostvarenja u okviru projekata i koprodukcija u sezoni 2017/18., razmjena novih ideja za narednu sezonu, te širenje saradnje između network partnera.

Višegodišnji projekat evropskih orkestara i internacionalnih organizacija podrazumijeva umjetničku mobilnost dizajniranu kao osnovu za dugogodišnju unutarevropsku kooperaciju koja će dati konkretne odgovore izazovima na polju orkestarske muzike sa ciljem stvaranja mlade publike i razvojem nove generacije talentiranih muzičara.
Sarajevska filharmonija, pored svojih aktivnosti u okviru ovog projekta, ostvarila je saradnju sa Academia Nationale di Santa Cecilia iz Rima u projektu Snjeguljica i 7 tonova, te sa Netherlands filharmonijom kroz premijernu izvedbu u Sarajevu novog djela kompozitora Rolfa Martinssona “Garden of Devotion”.

Naredni sastanak je planiran za juli 2019. godine i održat će se u Rimu.

Više o projeku:Video

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Fotogalerija

Sa koncerta Sarajevske filharmonije

Sa koncerta Sarajevske filharmonije

Audio

Prijava na newsletter

Unesite vašu e-mail adresu i pretplatite se na newsletter Sarajevske filharmonije.