10. Oktobar 2008.

"CARMINA BURANA"

Sarajevska filharmonija, povodom obilježavanja 85 godina svog rada i postojanja, u subotu 11. oktobra u Olimpijskoj dvorani Zetra sa početkom u 20.00 sati izvesti će najpopularniji oratorij "CARMINA BURANA" Carla Orffa.

Orkerstar osnovan davne 1923. godine, koji je nastupao na scenama u SAD-u, Antico teatro Taormina, u zlatnoj sali Musikvereina, Salzburškog festivala, Ravena festivala i mnogih drugih, 11. oktobra za sarajevsku publiku priprema nezaboravnu noć.

Na pozornici će se predstaviti oko 250 vrhunskih umjetnika, uključujući Orkestar Sarajevske filharmonije, hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, dječiji hor Osnovne i baletske škole "Novo Sarajevo", hor "Ivan Goran Kovačić" iz Zagreba poznat po izvedbama "Carmine Burane", zatim evropski poznati interpretatori Joachim Seipp-bariton, Margareta Klobučar-sopran, Sveto Matošić Komnenović- tenor, kao i prvaci Opere Narodnog pozorišta Sarajevo koji će za to veče, u prvom dijelu koncerta, izvesti djela domaćih kompozitora inspirisana temama kulturnog naslijeđa Bosne i Hercegovine. Za plesni užitak pobrinut će se i prvaci baleta Boljšoj teatra iz Moskve Jelena Andrejenko i Denis Medvedev, te solistica Baleta NP Sarajevo BelmaČečo-Bakrač.
Performans će predvoditi maestro Julio Marić i dirigentica Samra Gulamović.

Ulaznice po cijeni od samo 10,00 KM uz POKLON CD Sarajevske filharmonije, već se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta u Sarajevu u terminima od 9.00 do 12.00 sati i 16.00 do 19.00 sati.
Rezervacije ulaznica mogu se izvršiti putem e-maila reservation@saph.ba i telefona 033 22 16 82.


Video

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Fotogalerija

Uroš Lajovic

Uroš Lajovic

Audio

Prijava na newsletter

Unesite vašu e-mail adresu i pretplatite se na newsletter Sarajevske filharmonije.