30. Oktobar 2009. 20:00

KONCERT

Sarajevska filharmonija će u saradnji sa Bosansko-hercegovačko američkom akademijom nauka i umjetnosti (BHAAAS) održati gala koncert u okviru trodnevnog sastanka "Dani BHAAAS u BiH - Sarajevo 09" koji se održavaju od 28.-30. Oktobra. Sastanak se organizuje u saradnji sa Univerzitetom u Sarajevu, ANUBiH i Bosanskom medicinskom inicijativom. Na gala koncertu će se sarajevskoj i bosanskohercegovačkoj javnosti predstaviti dva člana BHAAAS: Almer Imamović-gitara, Los Angeles i dirigent maestro Philip Simmons, Chicago.

Misija BHAAAS je unapređenje i razvoj nauke i umjetnosti unutar bosanskohercegovačke dijaspore u SAD i Kanadi. Jedan od ciljeva Akademije je povezivanje između bosanskohercegovačkih naučnika, umjetnika i privrednika u Sjevernoj Americi, kao i građenje mostova saradnje sa domovinom. Akademija je zasnovana na duhu intelektualne raznolikosti i slobode razmjena ideja unutar dijaspore sa pretpostavkom da je „znanje bogatstvo koji se treba dijeliti“.
 

Informacije i rezervacije ulaznica mogu se dobiti na brojeve telefona 550 070, 221 682 i putem e-maila reservation@saph.ba ili na blagajni Narodnog pozorišta u terminima od 9.00 -12.00 i 16.00 -19.30 sati.Video

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Fotogalerija

Aida Čorbadžić i Uroš Lajovic

Aida Čorbadžić i Uroš Lajovic

Audio

Prijava na newsletter

Unesite vašu e-mail adresu i pretplatite se na newsletter Sarajevske filharmonije.