27. Februar 2009. 18:00

KONCERT ZA DJECU

Mario DRMAĆ, glumac

Rođen je 1977.godine u Mostaru. Još za vrijeme osnovnog školovanja bio je član amaterskog teatra Mostarski Teatar mladih i Šašavog teatra. U periodu od 1992-1997 godine imao je profesionalni agažman u Lutkarkom Kazalištu Mostar, a takođe je bio urednik dječije emisije na Hrvatskoj radio postaji Mostar.
Diplomirao je 2001. godine na Akademiji Scenskih Umjetnosti u Sarajevu. Po upisu na treću godinu studija počinju prvi profesionalni angažmani u Sarajevu.
Pored velikog broja predstava u Pozorištu mladih, Kamernom Teatru 55, filmskih produkcija i sl., izdvaja se angažman Maria Drmaća u televizijskim emisijama i serijama za djecu kao što su: Idemo dalje (dječija edukativna emisija), Hugo (interaktivna, dnevna emisija i igra za djecu,) Lutkokaz (serija za djecu) Bajkine bajke, kao voditelj Malog šlagera 2003. , 2004., Crvenkapice pazi mine i mnoge druge.
Dobitnik je velikog broja nagrada: Nagrada najbolji mladi glumac Festival Zenica 2006. (predstava Legenda o Ali Paši „za ulogu Hadživata), Nagrada najbolji glumac na Festivalu „Del Mar“ Španija za ulogu u filmu „ Go West“ 2007.godine, Nagrada najbolji glumac na Festivalu u Mostaru august 2008., predstava „Trg ratnika“ u režiji Dino Mustafić.
Angažovan je na realizaciji mnogobrojnih TV i radio reklama, muzičkih spotova, vođenja humanitarnih koncerata, radio drama, te sinhronizacija crtanih i dokumentarnih filmova.
Trenutno je zaposlen u Pozorištu mladih u Sarajevu.
 Video

Sarajevska filharmonija 2016

Sarajevska filharmonija 2016

Fotogalerija

Novogodišnji koncert

Novogodišnji koncert

Audio

Prijava na newsletter

Unesite vašu e-mail adresu i pretplatite se na newsletter Sarajevske filharmonije.