• 26.Nov 19:00

  Koncert

  Koncert

  Koncertom pod nazivom "Muzika italijanskog filma", sarajevskoj publici će se predstaviti Mitteleuropa Orchestra iz Italije. Uz nastup dvoje vrhunskih solista trubača Maura Maura i pijanistice Françoise de Clossey, na programu će biti izvedena djela Ennia Morriconea, Nine Rote i Piera Piccionija. Orkestar će predvoditi maestro Giovanni Pacor.

 • 24.Nov 20:45

  Koncert

  Koncert

  Kao gost orkestra Mitteleuropa iz Palmanove, Sarajevske filharmonije će 24. novembra održati koncert u Teatro Gustavo Modena i po prvi put se predstaviti publici regije Friuli Venezia Giulia. Koncert je plod uspostavljene internacionalne kulturne razmjene sa ovim italijanskim orkestrom.

 • 18.Okt 20:00

  Koncert

  Koncert

  Još jedan koncert u okviru „Godine kulture Austrija - BiH 2016“. Braća Stephan i Christoph Konzc, članovi Berlinske i Bečke filharmonije, predstavit će se sarajevskoj publici kao solisti i kao dirigenti. Na programu će, premijerno u BiH, biti izvedeno i djelo austrijskog kompozitora Friedricha Gulde Koncert za violončelo i duvački orkestar

 • 11.Okt 12:00

  Koncert za djecu

  Koncert za djecu

  Sarajevska filharmonija najavljuje još jedno druženje sa najmlađom publikom, koncert pod nazivom „Simfonija igračaka“ uz sjajnog Marija Drmaća u ulozi naratora, pod dirigentskom palicom maestre Samre Gulamović.
  Koncert će se održati u dva termina sa početkom u 12 i 14 sati.Video

Sarajevska filharmonija 2016

Sarajevska filharmonija 2016

Fotogalerija

Uroš Lajovic

Uroš Lajovic

Audio

Prijava na newsletter

Unesite vašu e-mail adresu i pretplatite se na newsletter Sarajevske filharmonije.