• 31.Dec 19:30

  NOVOGODIŠNJI KONCERT

  NOVOGODIŠNJI KONCERT

  Jedna od najpopularnijih večeri u toku godine je zasigurno novogodišnja noć kada će, i ovog 31. decembra, ljubitelji klasične muzike uživati na tradicionalnom koncertu koji sarajevski filharmoničari pripremaju za njih

 • 21.Dec 20:00

  BOŽIĆNI KONCERT

  BOŽIĆNI KONCERT

  Svečanu predbožićnu atmosferu upotpunit će tradicionalni Božićni koncert koji se i ove godine održava u saradnji sa Hrvatskim kulturni društvom Napredak. Orkestar će predvoditi maestra Nada Matošević-Orkešković, uz učešće solista i Kamernog mješovitog hora Lola iz Sarajeva, kao i gostiju iz Hrvatske.

 • 19.Dec 19:00

  Koncert

  Koncert

  Alta shopping centar i Sarajevska filharmonija poklanjaju građanima Sarajeva jedinstvenu zabavu povodom 7. rođendana Centra

 • 17.Nov 20:00

  Koncert

  Koncert

  Brahmsov Dupli koncert za violinu, violončelo i orkestar uz Sarajevsku filharmoniju izvest će dragi gosti Nandor Szederkenyi i Stephan Koncz pod dirigentskom palicom maestra Woutera Lenaertsa iz Belgije koji će prvi put predvoditi naš orkestar. Koncert se održava u saradnji sa ambasadama Republike Austrije i Kraljevine Belgije.

 • 29.Sep 20:00

  Otvaranje sezone 2017/18

  Otvaranje sezone 2017/18

  Novu koncertnu sezonu počinjemo gostovanjem slavnog violiniste Stefana Milenkovića uz izvedbu Mendelssohnovog violinskog koncerta i poznate 5. simfonije L.van Beethovena pod dirigentskom palicom maestre Samre Gulamović.
  Radujemo se ponovnom susretu!Video

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Fotogalerija

Aida Čorbadžić i Mario Drmać

Aida Čorbadžić i Mario Drmać

Audio

Prijava na newsletter

Unesite vašu e-mail adresu i pretplatite se na newsletter Sarajevske filharmonije.