• 04.Jun 20:00

  Koncert

  Koncert

  Sarajevska filharmonija se, nakon gotovo tromjesečne pauze, vraća na scenu Narodnog pozorišta Sarajevo. Broj posjetilaca je ograničen uz poštivanje svih preporučenih mjera. Radujemo se ponovnom susretu.

 • 12.Maj 12:00

  Muzička razglednica

  Muzička razglednica

  U vrijeme pandemije virusa Covid-19, a u nedostatku zajedničkog muziciranja, briljantni solista na bandoneonu Mario Stefano Pietrodarchi iz Italije i orkestar Sarajevske filharmonije šalju poruku ljubavi u tango ritmu pokazujući da muzika ne poznaje granice i nema limite. Sve dionice orkestra snimljene su mobilnim telefonima u kućnim uslovima sa snimkom soliste iz predivnog Teatro Rossetti di Vasto. Za audio i video montažu zaslužan je Francesco Silipo i MediaLand Studio iz Italije. I zato uživajte u ovoj izvedbi iz karantina kompozicije “Oblivion” Astora Piazzolle, u aranžmanu F. Conocchielle, putem našeg Youtube kanala i društvenih mreža Facebook i Instagram s nadom da se uskoro sretnemo uživo.

 • 07.Maj 12:00

  Muzička razglednica

  Muzička razglednica

  Približavajući se kraju našeg prvog online ciklusa, na našu adresu danas je stigla Muzička razglednica iz Švedske. Šalje je Peter Jablonski, višenagrađivani koncertni pijanista, dobitnik švedske kraljevske medalje Litteris et Artibus za svoje zasluge u kulturi

 • 06.Maj 18:00

  Preporuka dana

  Preporuka dana

  Danas poslušajmo Ramazanski koncert Sarajevske filharmonije iz 2012. godine i premijerno izvođenje simfonijske poeme autora Sabri Tuluğ Tırpana “Mevlana - Alhemičar”. Djelo je komponovano povodom obilježavanja 800. godišnjice od rođenja Dželaludina Rumija. Iako Rumi predstavlja jednog od najvećih islamskih mislilaca, zbog svoje univerzalne poruke mira i dobra predstavlja inspiraciju za cijeli ljudski rod. Svojom poezijom, koja spada u najveće domete ljudske misli, Rumi šalje poruku nade i mira koja je potrebna svima.

 • 12.Mar 14:00

  Obavijest

  Obavijest

  Poštovana publiko,
  u skladu sa naredbom Kriznog štaba/ stožera Federalnog ministarstva zdravstva od 11.3.2020. Sarajevska filharmonija obustavlja svoje koncertne aktivnosti u narednih 15 dana.
  O daljnjim aktivnostima bit ćete blagovremeno obavješteni.Video

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Fotogalerija

Mario Drmać i Samra Gulamović

Mario Drmać i Samra Gulamović

Audio

Prijava na newsletter

Unesite vašu e-mail adresu i pretplatite se na newsletter Sarajevske filharmonije.