• 19.Maj 20:00

  Koncert

  Koncert

  Grandiozna festivalska završnica rezervisana je za najsvestranijeg umjetnika Rusije, violončelistu Aleksandara Rudina koji će se prvi put sarajevskoj publici predstaviti znamenitim Koncertom za violončelo br. 1 C. Saint-Saënsa, pod dirigentskom palicom Samre Gulamović.

 • 12.Maj 20:00

  Koncert

  Koncert

  Za koncert svečanog otvaranja ovogodišnjeg 23. izdanja festivala SVEM, uz orkestar Sarajevske filharmonije nastupit će jedan od najboljih flautista današnjice, solista Berlinske filharmonije, Emmanuel Pahud. Orkestar će predvoditi maestro Uroš Lajovic.

 • 20.Apr 20:00

  Uskrsni koncert

  Uskrsni koncert

  U saradnji sa HKD Napredak i ambasadom Republike Austrije bit će upriličen Uskrsni koncert uz učešće domaćih i inostranih solista. Orkestar će predvoditi maestra Nada Matošević-Orešković iz Hrvatske.

 • 07.Apr 12:00

  Koncert za djecu - Muzički kutak

  Koncert za djecu - Muzički kutak

  Na edukativan i zabavan način našu najmlađu publiku vodimo na još jedno putovanje kroz svijet klasične simfonijske muzike uz novi
  programski sadržaj koji će, u ulozi solista, upotpuniti muzičari iz sekcije udaraljki.

 • 30.Mar 20:00

  San ljetne noći - premijera

  San ljetne noći - premijera

  Ne propustite novi zanimljiv projekat Sarajevske filharmonije i izvedbu Mendelssohnovog muzičko-dramskog djela “San ljetne noći” koje je inspirisano istoimenom dramom W. Shakespeara uz učešće Marija Drmaća u ulozi naratora, te solistica Aide Čorbadžić i Ademe Pljevljak Krehić, kao i kamernog hora „Cantabile“.Video

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Fotogalerija

U pauzi koncerta Sarajevske filharmonije

U pauzi koncerta Sarajevske filharmonije

Audio

Prijava na newsletter

Unesite vašu e-mail adresu i pretplatite se na newsletter Sarajevske filharmonije.