• 22.Jun 20:00

  Koncert - Dani BHAAAS-a u BiH

  Koncert - Dani BHAAAS-a u BiH

  I ovogodišnje, 11. izdanje kongresa Dani BHAAAS-a u BiH, završavaju uz svečani koncert Sarajevske filharmonije. Na programu će premijerno biti izvedeno djelo Svjetlane Bukvich, jedne od najzanimljivijih kompozitora elektronske muzike danas.

 • 13.Jun 14:00

  Koncert za djecu

  Koncert za djecu

  Uvijek se radujemo druženju sa našom najmlađom publikom! “Muzički kutak” u četvrtak, 13. juna odlazi na još jedno druženje sa mališanima iz Zenice.

 • 03.Jun 19:00

  KONCERT - 12. majske muzičke svečanosti

  KONCERT - 12. majske muzičke svečanosti

  Još jedan svečani koncert je pred nama, koncert kojim nastavljamo saradnju sa Muzičkom akademijom u sarajevu i koncert koji je prilika da se, uz muzičare iz orkestra Sarjaevske filharmonije, publici predstave mladi, talentovani studenti. Kao solisti nastupit će Amila Ravkić, mezzosopran i flautistica Ariana Piknjač pod dirigentskom palicom Emira Mejremića, dok će Šubertova simfonija br. 4 biti izvedena pod vodstvom Aleka Isakovića, studenta III godine odsjeka za dirigovanje.

 • 30.Maj 12:00

  Muziko, odakle si?

  Muziko, odakle si?

  U okviru projekta Music up close network Kreativne Evrope, u saradnji sa Nacionalnom akademijom Santa Cecilia iz Rima i Muzičkim centrom Crne Gore, vodimo našu najmlađu publiku na muzičko putovanje kroz zvuke i atmosferu evropskih naroda. Na put nas vodi, djeci omiljeni, Mario Drmać

 • 20.Sep 20:00

  KONCERT OTVARANJA SEZONE 2018/19.

  KONCERT OTVARANJA SEZONE 2018/19.

  Novu koncertnu sezonu otvaramo gostovanjem eminentnog umjetnika, pijaniste iz Rusije Vadima Rudenka uz izvedbu Koncerta za klavir u a-molu Edvarda Griega. Drugi dio koncerta rezervisan je za maestralnu 9. simfoniju Antonina Dvoržaka pod dirigentskom palicom maestra Uroša Lajovica iz Slovenije.Video

Sarajevska filharmonija 2016

Sarajevska filharmonija 2016

Fotogalerija

Denis Goldfeld i Uroš Lajovic

Denis Goldfeld i Uroš Lajovic

Audio

Prijava na newsletter

Unesite vašu e-mail adresu i pretplatite se na newsletter Sarajevske filharmonije.