• 17.Nov 20:00

  Koncert

  Koncert

  Brahmsov Dupli koncert za violinu, violončelo i orkestar uz Sarajevsku filharmoniju izvest će dragi gosti Nandor Szederkenyi i Stephan Koncz pod dirigentskom palicom maestra Woutera Lenaertsa iz Belgije koji će prvi put predvoditi naš orkestar. Koncert se održava u saradnji sa ambasadama Republike Austrije i Kraljevine Belgije.

 • 09.Nov 20:00

  Koncert

  Koncert

  Mladi umjetnici iz Slovenije violinista Žiga Brank i dirigent Slaven Kulenović, predstavit će se prvi put sarajevskoj publici. Uz orkestar sarajevske filharmonije na programu će biti izvedena 7. simfonija i violinski koncert Ludvig van Beethovena

 • 28.Okt 20:00

  Koncert

  Koncert

  Obilježavajući 20 godina svog umjetničkog rada profesor Sakib Lačević, dugogodišnji saradnik Sarajevske filharmonije, predstavit će se kao solista izvedbom Mozartovog koncerta za flautu i gudački orkestar pod vodstvom maestre Samre Gulamović

 • 20.Okt 20:00

  Koncert – U čast velikih

  Koncert – U čast velikih

  U saradnji sa Narodnim pozorištem Sarajevo uz učešće svih solista i Hora opere, u petak 20. oktobra bit će održan koncert posvećen velikoj opernoj umjetnici Paši Gackić, profesorici koja je dala nove generacije odličnih solista. Uz muziku Verdija, Kalmana, Rossinija, Bizeta, Horozića i Gotovca operni umjetnici će obradovati publiku arijama iz rado slušanih opera. Cjelokupan prihod od prodaje ulaznica bit će usmjeren za podršku liječenja naše uvažene profesorice.

 • 29.Sep 20:00

  Otvaranje sezone 2017/18

  Otvaranje sezone 2017/18

  Novu koncertnu sezonu počinjemo gostovanjem slavnog violiniste Stefana Milenkovića uz izvedbu Mendelssohnovog violinskog koncerta i poznate 5. simfonije L.van Beethovena pod dirigentskom palicom maestre Samre Gulamović.
  Radujemo se ponovnom susretu!Video

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Fotogalerija

David Panzl

David Panzl

Audio

Prijava na newsletter

Unesite vašu e-mail adresu i pretplatite se na newsletter Sarajevske filharmonije.